Projectplan inrichting percelen Voorne-Putten
Hierbij maken wij bekend dat wij het projectplan voor de Herinrichting NVO Rijksstraatweg ingevolge artikel 5.4 Waterwet hebben vastgesteld op 19 augustus 2014.
Een van de onderdelen van het uitwerkingsprogramma Water Beheers Plan (uWBP) is het realiseren van meer waterberging Nationaal Bestuursakkoord Water (NBW). De aanleg van de waterberging Lageweg te Simonshaven, vloeit voort uit de NBW–opgave. Het doel is het invullen van de wateropgave gebaseerd op het midden klimaatscenario 2050.
Het plangebied ligt ten oosten van het dorp Simonshaven in het buitengebied van het voormalige eiland Putten en wordt globaal begrensd door de Lageweg, de Garsdijk en Rietshilseweg. Daarnaast ligt nog een klein deel van het plangebied ten westen van de kern Simonshaven. Het plangebied ligt deels in de gemeente Bernisse en deels in de gemeente Spijkenisse.
In de peilgebieden 6.11 en 6.09 volgens de legger van waterschap Hollandse Delta worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd.
1. Het vergraven van ca. 2 ha water;
2. Het realiseren van 5.800 m3 waterberging;
3. Het verruimen van bestaande watergangen (inclusief natuurvriendelijke oevers);
4. Het verwijderen van bestaande dammen met duikers;
5. Het aanbrengen van nieuwe dammen met duikers;
6. Het herstellen van bestaande dammen;
7. Het verwijderen van een bestaande stuw;
8. Het plaatsen van een nieuwe stuw.
Het projectplan ligt van 22 september 2014 tot en met 20 oktober 2014 (4 weken) ter inzage bij: Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.  
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, gedurende een periode van vier weken vanaf de dag nadat het projectplan ter inzage is gelegd, tegen het projectplan bezwaar instellen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC te Ridderkerk en moet ten minste bevatten:
• naam en adres van de indiener;
• de dagtekening;
• een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
• de gronden van bezwaar.
Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking daarom kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het postadres van deze Voorzieningenrechter is Postbus 50950, 3007 BM Rotterdam.  
Voor het doen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor de hoogte van de griffierechten kunt u contact opnemen met de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, onder telefoonnummer 010 297 12 34.   U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde Voorzieningenrechter via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.  
Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij H. Kooijman, bereikbaar via het waterschapsloket: 0900 - 2005005.
Ridderkerk, 19 september 2014

Dijkgraaf en heemraden

Namens deze:

drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur

Naar boven