Controle op slootonderhoud (najaarsschouw) start op 29 oktober 2014
Voor goed waterbeheer is het onderhoud van watergangen van groot belang. Het waterschap controleert daarom tijdens de najaarsschouw van 29 oktober tot 15 november 2014 of het onderhoud van de schouwsloten goed is uitgevoerd. Schouwsloten zijn watergangen die van belang zijn voor de water aan- en –afvoer. Deze watergangen zijn veelal in beheer bij medeoverheden (gemeenten, provincies, rijk) en grote instanties (bijv. NS), maar ook bij particuliere eigenaren. Minder belangrijke watergangen controleert het waterschap elke vier jaar tijdens de diepte-/profielschouw en steekproefsgewijs, of naar aanleiding van klachten.
 
Waarop wordt gecontroleerd
Bij het gewoon onderhoud haalt u vuil, overtollige waterplanten en over het water hangend snoeihout weg. Hierdoor blijft de doorstroming van sloten en duikers op orde. Dan kan bij langdurige en hevige regen het water snel afgevoerd worden. Tijdens langdurige droogte kan er water in het gebied gebracht worden. Problemen met wateroverlast kunnen zo voorkomen worden.
Let u bij de werkzaamheden op planten en dieren in de sloot? Bescherm bijzondere planten en geef dieren de gelegenheid een ander heenkomen te vinden.
 
Voorkom bestuursdwang
U heeft nog tot 29 oktober 2014 de tijd om het onderhoud van uw sloot, duiker of andere kunstwerken uit te voeren. Als u het onderhoud niet op tijd heeft uitgevoerd, laat het waterschap het onderhoud op uw kosten uitvoeren.
 
Waar?
De najaarsschouw wordt gehouden in alle gebieden van het waterschap.
 
Diepte-/profielschouw
Naast de najaarsschouw is er ook de diepte-/profielschouw. Deze wordt in april 2015 gehouden in het gebied Oude Rijn.
Meer informatie?
Op onze website www.destichtserijnlanden.nl vindt u meer informatie over ‘Water en onderhoud’. U kies dan in het linker menu ‘Vergunningen, toezicht en schouw’ en daarna ‘Onderhoud en schouw’.
 
 
Houten, 17 september 2014
 
Naar boven