Projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en de Haerstee)
Het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen maakt bekend dat het in haar vergadering van 2 september 2014 het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) heeft vastgesteld.
 
Door de verstedelijking van Weerselo is de ruimte rondom de Weerselerbeek grotendeels opgevuld met bebouwing waardoor de belevingswaarde van en de beschikbare ruimte voor de beek zijn beperkt. Daarnaast doet zich het feit voor dat er, vooral in de zomerperiode, langere tijd geen tot weinig water door de Weerselerbeek stroomt. Dit heeft vooral te maken met de grootte van het toeleverende stroomgebied. De kwaliteit kan worden bereikt door optimalisering van de stroomsnelheid en door het vergroten van de veiligheid en beleefbaarheid. De Weerselerbeek moet zo goed mogelijk de gebruiksfuncties bedienen en passen in de omgeving. Dit komt mede tot stand door een natuurvriendelijke inrichting.
 
Het traject ’De Haerstee’ is gelegen tussen de Pastor Brenninkmeijerstraat en Huize St. Jozef. Het traject ’Reestman’ is gelegen langs de gelijknamige woonwijk tussen de Voortmorsstraat en de uitmonding van de Weerselerbeek in de Middensloot ter hoogte van Bolksmaten.
 
Ter inzage
Het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het projectplan ligt van 3 september 2014 tot 15 oktober 2014 ter inzage tijdens kantooruren in de waterschapskantoren, Kooikersweg 1 te Almelo en Burgemeester Feithsingel 2 te Coevorden.
 
Beroep
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) kunnen vanaf van donderdag 4 september 2014 tot en met woensdag 15 oktober 2014 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.
 
Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:
  • 1.
    de naam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • 4.
    de gronden van het beroep.
 
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) niet.
 
Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld.
 
Voorlopige voorziening
Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.
 
Voor meer informatie over het projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 088 2203333.
 
 
Almelo, 2 september 2014

Naar boven