Openbare bekendmaking Waterschapsverkiezingen 2015
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta maakt bekend:
 
• Dat politieke groeperingen die een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid of een stichting zijn en willen deelnemen aan de waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015, de aanduiding die zij willen gebruiken dienen te registreren.
Vrijgesteld zijn aanduidingen die al zijn geregistreerd bij het centraal stembureau voor de leden van de Tweede Kamer en bij dit centraal stembureau (dit betreft groeperingen die nu deel uitmaken van de Verenigde Vergadering van Hollandse Delta )
Voor de registratie moet een waarborgsom van € 225,-- worden betaald aan het waterschap op het volgende rekeningnummer NL72NWAB0636753573 onder vermelding van “waarborg waterschapsverkiezingen + naam partij”.
Degene die de betaling heeft verricht, ontvangt een bewijs daarvan. U ontvangt deze waarborgsom terug indien u een geldige kandidatenlijst heeft ingediend.
Bij het verzoek worden overgelegd:
a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging of stichting zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het handelsregister, bedoeld in artikel 2 van de Handelsregisterwet 2007 dan wel artikel 2 van de Handelsregisterwet 2009 BES;
c. het bewijs van betaling;
d. een verklaring van de politieke groepering, houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau, welke geldt zolang zij niet door een andere is vervangen.
 
Formulieren voor registratie zijn verkrijgbaar bij waterschap Hollandse Delta en staan ook op de website. Vraagt u informatie op via waterschapsverkiezingen@wshd.nl of via telefoonnummer 0900-2005005 (lokaal tarief).
 
Ridderkerk, 18 augustus 2014

De voorzitter van het centraal stembureau,

ing. J.M. Geluk

Naar boven