Projectplan Herprofilering Kamperhoektocht vastgesteld
Ingevolge artikel 5.4 van de Waterwet is de waterbeheerder voor de aanleg of wijziging van een waterstaatswerk verplicht een ‘projectplan’ vast te stellen. Deze verplichting geldt onder meer voor herprofilering van een watergang.
Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 17 juli 2014 het projectplan voor herprofilering van de Kamperhoektocht, in Lelystad vastgesteld.
Om een goede waterafvoer te waarborgen en wateroverlast/waterschaarste te voorkomen is het noodzakelijk om de Kamperhoektocht opnieuw op profiel te brengen. De tocht krijgt hiermee een waterbreedte van 6 meter en een waterdiepte van 1.00 meter. Om dit te kunnen doen wordt de bestaande beschoeiing vervangen door zware beschoeiing, inclusief verankering. De grond die vrij komt van het talud wordt verwerkt in het onderhoudspad die langs de tocht loopt. Naast herprofilering is het ook nodig om de huidige stuw te vervangen voor een nieuwe stuw.
I nzage
Het hiervoor genoemde projectplan ligt vanaf donderdag 14 augustus 2014 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage op:
• het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad
• Kantoor Emmeloord, Havenstraat 10 te Emmeloord
• Kantoor Larserbos, Larserringweg 3 te Lelystad.
Op verzoek wordt een afschrift van een projectplan verstrekt.
 
B ezwaar
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van ‘projectplan herprofilering Kamperhoektocht’.
Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast tenminste: de naam van de indiener, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.
V oorlopige voorziening
Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit te schorsen. Dit verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.  
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J.P. Weijers (teamleider Watergangen Zuid en Keringen), telefoonnummer (0320) 269 600 of mevrouw N. Roelofs (procedure), telefoonnummer (0320) 274 911.
Naar boven