Ten gevolge van de hoogwatersituaties van 1993 en 1995 heeft de regering in 2006 besloten dat de hoogwaterveiligheid in het rivierengebied moet worden vergroot. Tegelijkertijd moet een bijdrage geleverd worden aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. In de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier zijn meer dan 30 maatregelen vastgesteld, die als doel hebben de grote rivieren meer ruimte te geven en zo de veiligheid van de woon- en leefomgeving langs de grote rivieren te verbeteren. Deze maatregelen moeten uiterlijk in 2015 zijn afgerond. Het project ‘IJsselsprong’ maakt deel uit van dit programma.
Ter inzage liggende besluiten
Ten behoeve van de realisatie van het project ‘IJsselsprong – Fietspad Oude Bandijk’ is een aantal besluiten nodig. Van vrijdag 15 augustus 2014 tot en met donderdag 2 oktober 2014 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:
- •
Ontwerp Bestemmingsplan, gemeente Brummen;
- •
Ontwerp vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 van het Ministerie van Economische Zaken;
- •
Ontwerp ontheffing op grond van de Flora- en faunawet van het Ministerie van Economische Zaken;
- •
Ontwerpvergunning op grond van de Waterwet van het Waterschap Vallei en Veluwe.
De procedure conform de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is van kracht. Op grond daarvan kan eenieder een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten (en bijbehorende stukken). Verderop in deze bekendmaking is vermeld hoe u een zienswijze kunt indienen.
Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het project is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmakingen van de (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen en het indienen van beroep voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaats heeft.
Hoe komt u aan meer informatie?
Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:
- •
Gemeentehuis Brummen, Engelenburgerlaan 31 te Brummen;
- •
Provinciehuis Gelderland, Markt 11 te Arnhem;
- •
Kantoor Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn.
De besluiten zijn ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nlteksttekst-> klik op ‘CoVo’ -> klik op ‘Vergunningen’ -> klik op ‘Cluster 4 Fietspad Oude Bandijk’ -> klik op ‘Ontwerpbesluiten’.
Het bestemmingsplan is ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Ga hiervoor naar de site -> klik tab ‘bestemmingsplannen’ -> klik tab ‘naam’-> in het invoerveld ‘Zoek op plannaam’ kunt u de naam van het project invullen-> klik ‘zoeken’.
Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht bij: Beleidsmedewerker ‘IJsselsprong – Fietspad Oude Bandijk’, de heer A. Noordermeer (T 0575 - 56 82 02).
Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Coördinator Procedures ‘IJsselsprong – Fietspad Oude Bandijk’, de heer A.M. Kwakkernaat (T 06 – 22 47 30 05).
Hoe kunt u uw zienswijzen indienen?
In de periode van vrijdag 15 augustus 2014 tot en met donderdag 2 oktober 2014 kan eenieder een zienswijze indienen, bij voorkeur schriftelijk. Bij een zienswijze dienen het zaaknummer
2012-012204 en het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft te worden vermeld.
Stuur uw schriftelijke zienswijze naar de coördinerende instantie:
Gedeputeerde Staten van Gelderland
T.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat
Coördinator Procedures IJsselsprong – Fietspad Oude Bandijk
Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.
Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door een afspraak te maken met de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures IJsselsprong – Fietspad Oude Bandijk van de provincie Gelderland. De heer A.M. Kwakkernaat is telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 06 – 22 47 30 05.
Wat gebeurt er met uw zienswijze?
Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezagsinstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.
Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.
Gedeputeerde Staten van Gelderland