Besluit intrekken regelingen rechtsvoorgangers waterschap Vechtstromen
Kenmerk: WVS – B2014/u187
 
Het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen;
gezien het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 27 mei 2014;
gelet op artikel 56, 77 en 78 van de Waterschapswet en artikel 2 van de Overgangsbepalingen behorende bij het Reglement voor waterschap Vechtstromen;
BESLUIT
Artikel 1
De bijdrageregeling kosten boven de basisinspanning, vastgesteld op 4 juli 2007, kenmerk 1.777.674.121, door het algemeen bestuur van waterschap Regge en Dinkel, wordt ingetrokken.
Artikel 2
De Bezoldigingsverordening Velt en Vecht, vastgesteld op 3 januari 2008, kenmerk 0319u/SG/hs/2009, door het algemeen bestuur van waterschap Velt en Vecht, wordt ingetrokken.
Artikel 3
De Verordening behandeling klachten 2006, vastgesteld op 5 september 2006, kenmerk 4399/SG/pd/2006, door het algemeen bestuur van waterschap Velt en Vecht, wordt ingetrokken.
Artikel 4
De Verordening vertrouwenscommissie benoeming dijkgraaf Velt en Vecht 2011, vastgesteld op 19 april 2011, kenmerk 1507/Bmo/pd/2011, door het algemeen bestuur van waterschap Velt en Vecht, wordt ingetrokken.
Artikel 6
Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van haar bekendmaking.
Aldus vastgesteld in de vergadering van 2 juli 2014 te Almelo.
 
Het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen,
dr. S.M.M. Kuks, watergraaf drs. O. Dijkstra, secretaris
 
TOELICHTING
ALGEMENE TOELICHTING
Op grond van de Overgangsbepalingen behorende bij het Reglement voor het waterschap Vechtstromen behouden de algemeen verbindende voorschriften van de opgeheven waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht hun rechtskracht voor het waterschap Vechtstromen, totdat zij worden ingetrokken.
In de eerste vergadering van het algemeen bestuur van Vechtstromen zijn de meeste verordeningen van onze rechtsvoorgangers ingetrokken en vervangen door vergelijkbare verordeningen van Vechtstromen.
Voor een aantal verordeningen van onze rechtsvoorgangers is dit niet gebeurt om de simpele reden dat er geen vergelijkbare verordening voor Vechtstromen is vastgesteld. Er is ook geen behoefte om dit alsnog te doen. De betreffende verordeningen kunnen dan ook formeel worden ingetrokken.
Aangezien het vaststellen van verordeningen een bevoegdheid van het algemeen bestuur is, moet het intrekken van verordeningen eveneens door het algemeen bestuur gebeuren.[1]
[1] Een besluit kan alleen worden ingetrokken door een besluit van gelijke orde.
 
Naar boven