beleidsnota beperken en voorkomen wateroverlast
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland maakt ter voldoening aan artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat door de verenigde vergadering in haar vergadering van 10 juli 2014 de navolgende besluiten zijn genomen:
-
1.
De Nota van beantwoording en wijziging vast te stellen;
-
2.
De Beleidsnota beperken en voorkomen wateroverlast vast te stellen;
-
3.
Te bepalen dat de Beleidsnota beperken en voorkomen wateroverlast in werking treedt op 23 juli 2014, onder gelijktijdige intrekking van de Nota Normering Wateroverlast (2005) en het Kaderdocument Vasthouden en Bergen (2008);
-
4.
Kennis te nemen van het Implementatieplan Beperken en voorkomen wateroverlast, juli 2014.
Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft dit beleid opgesteld om aan te geven op welke manier Delfland invulling geeft aan de wettelijke taak op het gebied van het waterkwantiteitsbeheer, specifiek voor het aspect wateroverlast. Deze beleidsnota bevat het Delflandse beleid op hoofdlijnen voor het op orde brengen en houden van het watersysteem ten aanzien van wateroverlast. In de beleidsnota is hiervoor een effectgerichte, gebiedsgerichte en marktgerichte aanpak uitgewerkt. Dit betekent een breuk met het verleden, waarin Delfland een normgerichte aanpak volgde. De nieuwe aanpak houdt in dat we in nauwe samenwerking met onze partners in het gebied op zoek gaan naar doelmatige oplossingen om wateroverlast te beperken en te voorkomen. De nieuwe aanpak is ook gericht op samenwerking en op oplossingen in “de weg van het water” (vasthouden, bergen en afvoeren) die bijdragen aan een beter functionerend watersysteem.
Het ontwerpbesluit heeft vanaf 14 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op basis van de zienswijzen is de ontwerp Beleidsnota beperken en voorkomen wateroverlast waar nodig aangepast. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht.
Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de datum van uitgifte van het Waterschapsblad waarin zij wordt geplaatst, publicatiedatum 24 juli 2014.
Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage. U kunt de stukken vanaf 25 juli 2014 tot en met het einde van de hierna genoemde beroepstermijn inzien op het Gemeenlandshuis, Phoenixstraat 32 te Delft op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. U kunt de stukken ook raadplegen op de website: www.hhdelfland.nl/bekendmakingen.
Belanghebbenden die bij de voorbereiding van dit besluit tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, kunnen in beroep gaan tegen dit besluit.
Er geldt een beroepstermijn van zes weken met ingang van de dag, volgend op de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH DEN HAAG.
Een beroepschrift dient conform artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht voorzien te zijn van naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep. Indien mogelijk dient een afschrift van het besluit bij het beroep te worden gevoegd.
Een ingediend beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u zich in spoedeisende gevallen wenden tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, met het verzoek een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.
Het is ook mogelijk digitaal het beroep- en verzoekschrift in te dienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor het indienen van een beroepschrift en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.