Bekendmaking Ontwerp Nota overige waterkeringen van Waterschap Vallei en Veluwe

De Waterwet maakt het vastleggen van de status en norm van overige waterkeringen nodig. Dit gebeurt in leggers. Ook maakt de beleidsharmonisatie rond de fusie het noodzakelijk om beleid vast te leggen over het beheer van overige waterkeringen.

Waterschap Vallei en Veluwe is van plan tien overige waterkeringen, die thans op de Keurkaart

Waterschap Vallei en Veluwe 2013 staan, niet meer als waterkering in de legger op te nemen. Daarnaast is er ook het voornemen om twaalf waterkeringen aan te wijzen met status ‘overige waterkering’. Daarvan zijn er drie het resultaat van Ruimte voor de Rivierprojecten langs de IJssel.

Tenslotte wil Waterschap Vallei en Veluwe voor overige waterkeringen minder strenge vergunningregels hanteren dan voor primaire of regionale waterkeringen. Daarmee zijn meer vormen van onderhoud van de grasbekleding mogelijk, eventueel door derden.

Belanghebbenden kunnen de ontwerp Nota overige waterkeringen en de ontwerp kaarten met voorgestelde norm voor overige waterkeringen links hiernaast bij Externe bijlagen inzien.

Ook ligt het van 17 juli 2014 tot en met 10 september 2014 ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Gedurende deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden hun gemotiveerde zienswijze ten aanzien van de ontwerp nota en de bijhorende kaarten indienen bij Waterschap Vallei en Veluwe. Daarbij kunt u vragen om uw zienswijze mondeling toe te lichten.

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op http://www.vallei-veluwe.nl/formulieren/zienswijze-ontwerp/. Ook kunt u uw zienswijze schriftelijk indienen (op papier) of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn. U dient aan te geven op welk onderdeel van de ontwerp nota of welke kaart uw zienswijze betrekking heeft. Een mondelinge zienswijze indienen kan telefonisch of op kantoor. Voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor verzoeken wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met het team juridische zaken. Het team is bereikbaar via telefoonnummer (055) 5 272 911.

Informatiebijeenkomsten

Het waterschap organiseert vier inloopmiddagen waar u uitleg kunt krijgen over het voorgenomen beleid in de ontwerp Nota overige waterkeringen.

De informatiebijeenkomsten zijn op:

  • vrijdag 18 juli 2014 van 13.00 uur tot 16.00 uur in steunpunt Twello, Voordersteeg 1, 7391 TL te Twello;

  • dinsdag 22 juli 2014 van 13.00 tot 16.00 uur in restaurant Campman, Hartenseweg 23, 6871 NB te Renkum;

  • vrijdag 25 juli 2014 van 13.00 uur tot 16.00 uur in loods Kleine Gat, Zuidereind 11a, 3741 LG te Baarn;

  • dinsdag 3 september van 13.00 uur tot 16:00 uur in het waterschapshuis, te Apeldoorn.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Reindert Stellingwerff. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (055) 5 272 911. Vanaf medio augustus kunt u hierover contact op nemen met Johan van den Boomgaard.

Apeldoorn, 8 juli 2014

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

Mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin

dijkgraaf

Naar boven