Ontwerp-water- en omgevingsvergunningen bruggen en kavelbruggen. Ruimte voor de Rivier project Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Voor het project Ruimte voor de Rivier Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld word en bruggen en kavelbruggen gerealiseerd. Voor de bruggen Werverdijk , Schraatgravenweg en Breeweg en de kavelbruggen Schraatgravenweg zijn omgevingsvergunningen nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ( Wabo ). Voor de brug Werverdijk is ook een vergunning nodig op grond van de Waterwet.

Het project Ruimte voor de Rivier Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Toelichting ontwerpbesluiten

Brug Werverdijk

De brug Werverdijk bestaat uit twee brugdelen en vormt de nieuwe verbindingsweg tussen Vorchten en Wapenveld. De brug wordt gebouwd ter hoogte van de huidige Werverdijk (primaire waterkering) voor de toekomstige uitlaat. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig. Omdat de landhoofden deels in de teen van de huidige primaire waterkering worden gebouwd en de werkzaamheden in het hoogwaterseizoen plaatsvinden is tevens een watervergunning benodigd.

Brug Schraatgravenweg

Deze nieuwe brug wordt gebouwd in de Schraatgravenweg om een nieuwe/verbrede watergang te kruisen, die loodrecht op de Schraatgravenweg en de naast de weg gelegen sloot komt te liggen. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig.

Brug Breeweg

Deze nieuwe brug wordt gebouwd in de Breeweg om een nieuwe/verbrede watergang te kruisen, die langs de Schraatgravenweg onder de Breeweg door komt te liggen. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig.

Kavelbruggen Schraatgravenweg

Deze drie nieuwe bruggen worden gebouwd als verbinding tussen de Schraatgravenweg en de percelen aan de andere zijde van de nieuwe/verbrede watergang langs de Schraatgravenweg. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning benodigd.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluit en inzien?

Van donderdag 17 juli 2014 tot en met woensdag 27 augustus 2014 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken, inclusief de aanvragen:

  • -Ontwerp-omgevingsvergunningen bruggen Werverdijk, Schraatgravenweg en Breeweg en de kavelbruggen Schraatgravenweg (burgemeester en wethouders gemeente Heerde);

  • -Ontwerp-watervergunning brug Werverdijk (het college van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Vallei en Veluwe)

De stukken zijn op afspraak in te zien op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur bij het Publiekscentrum van de gemeente Heerde, Marktstraat 1 te Heerde.

Digitale inzage

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken, inclusief de aanvragen, kunt u ook inzien via: www.heerde.nl/Actueel/Bekendmakingen.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van donderdag 17 juli 2014 tot en met woensdag 27 augustus 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het betreffende ontwerpbesluit naar:

Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

T.a.v. J. Ponsioen

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over het ontwerpbesluit dient u daarvoor een afspraak te maken met dhr. J. Ponsioen via telefoonnummer 06-53810184. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

De bevoegd gezaginstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven