Terinzagelegging concept projectplan Luttermolenbeek Arboretum Poort Bulten

Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 8 juli 2014 het concept projectplan Luttermolenbeek Arboretum Poort Bulten heeft vastgesteld.

Een deel van de Luttermolenbeek wordt in het kader van het project Watercollectief Twente (WCT) heringericht. Concreet betreft de herinrichting het gedeelte van de Luttermolenbeek dat is gelegen binnen de begrenzing van het bomenpark Arboretum Poort Bulten. Aanvullend worden een aantal detailmaatregelen getroffen in de Arboretumbeek, die vanaf de westzijde het Arboretum binnen stroomt. De belangrijkste projectdoelen zijn:

herstel van het beekdal tot een (meer) natuurlijk watersysteem waarbij de waterhuishouding wordt geoptimaliseerd en erosie (diepe insnijding van de beek), verdroging en verzuring wordt bestreden;

barrierewerking van kunstwerken voor vismigratie en macrofauna opheffen;

verhogen van de belevingswaarde.

Ter inzage

Het plan ligt van 9 juli 2014 tot 20 augustus 2014 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.

Naar boven