Terinzagelegging concept projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee)

Het dagelijks bestuur van het waterschap maakt bekend dat het in zijn vergadering van 8 juli 2014 het concept projectplan Weerselerbeek (plangebieden Reestman en De Haerstee) heeft vastgesteld.

Door de verstedelijking van Weerselo is de ruimte rondom de Weerselerbeek grotendeels opgevuld met bebouwing waardoor de belevingswaarde van en de beschikbare ruimte voor de beek zijn beperkt. Daarnaast doet zich het feit voor dat er, vooral in de zomerperiode, langere tijd geen tot weinig water door de Weerselerbeek stroomt. Dit heeft vooral te maken met de grootte van het toeleverende stroomgebied. De kwaliteit kan worden bereikt door optimalisering van de stroomsnelheid en door het vergroten van de veiligheid en beleefbaarheid. De Weerselerbeek moet zo goed mogelijk de gebruiksfuncties bedienen en passen in de omgeving. Dit komt mede tot stand door een natuurvriendelijke inrichting.

Het traject ’De Haerstee’ is gelegen tussen de Pastor Brenninkmeijerstraat en Huize St. Jozef. Het traject ’Reestman’ is gelegen langs de gelijknamige woonwijk tussen de Voortmorsstraat en de uitmonding van de Weerselerbeek in de Middensloot ter hoogte van Bolksmaten.

Ter inzage

Het plan ligt van 9 juli 2014 tot 20 augustus 2014 ter inzage tijdens kantooruren in het waterschapshuis (receptie, begane grond) Kooikersweg 1 te Almelo en het waterschapskantoor in Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2. Ook kan het concept projectplan worden ingezien na telefonische afspraak, telefoon 088-2203333.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het concept projectplan schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoon 088-2203333.

Naar boven