Handhavingsbeleidsplan 2014

Het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen maakt bekend dat dat het in de vergadering van 10 juni 2014 het Handhavingsbeleidsplan 2014 in concept heeft vastgesteld.

Een handhavingsbeleidsplan geeft de wijze aan waarop toezicht en handhaving plaatsvindt, welke wet- en regelgeving van toepassing is, welke sanctiestrategie wordt gevolgd bij overtredingen en de samenwerkingsvormen die van toepassing zijn met andere instanties. Binnen de Rijn Oost waterschappen is een gezamenlijk handhavingsbeleidsplan opgesteld.

Het handhavingsbeleid is voor meerdere jaren van toepassing. Actualisatie vindt plaats indien wet- en regelgeving verandert.

Op grond van de landelijke richtlijnen voor de “professionalisering” van de handhaving is iedere organisatie die toezicht en handhaving uitvoert verplicht het handhavingsbeleidsplan bestuurlijk vast te stellen. De verplichting vloeit voort uit artikel 7.2 van het Besluit Omgevingsrecht.

Ter inzage legging

Het handhavingsbeleidsplan 2014 ligt met ingang van 2 juli 2014 tot en met 12 augustus 2014 voor iedereen ter inzage in het waterschapshuis te Almelo, Kooikersweg 1 en in het waterschapshuis, te Coevorden, Burgemeester Feithsingel 2.

Zienswijzen

Zienswijzen kunnen door een ieder ged-rende deze inzageperiode worden kenbaar gemaakt, zowel schriftelijk als mondeling.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de voorbereidingscommissie van het waterschap Vechtstromen, per adres: Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via tele-foonnummer 0546-832525.

Naar boven