Projectplan Vergroten duiker onder de Aveling te Rotterdam

De gemeente Rotterdam is in 2012 gestart met de revitalisering van de Groene Gordel. Dit project gaf tevens de gelegenheid om het watersysteem in Hoogvliet verder te optimaliseren. Hiervoor is in 2011 het plan ‘engineering singelverbindingen Hoogvliet’ opgesteld, waarin het vergroten van de bestaande duiker onder de Aveling als maatregel is opgenomen.

De bestaande duikerverbinding wordt vervangen door 2 grotere duikers met daartussen een open waterplas, die verbonden wordt met de singels in Hoogvliet.

Door het vergroten van de duiker wordt het doorstroomprofiel vergroot. Daardoor kan, in geval van calamiteiten, het water naar gemaal het Land van Poortugaal i.p.v naar gemaal Voorweg, wat het risico op wateroverlast verkleint. Daarnaast lost de maatregel de slechte waterkwaliteit en de stankoverlast op in het Bonairepark en Oudelandsepark.

Het projectplan ligt van 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014 ter inzage bij: Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij een vergunning is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat de vergunning ter inzage is gelegd, tegen de vergunning bezwaar instellen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC te Ridderkerk en moet tenminste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van bezwaar.

Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking daarom kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het postadres van deze Voorzieningenrechter is Postbus 50950, 3007 BM Rotterdam.

Voor het doen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor de hoogte van de griffierechten kunt u contact opnemen met de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, onder telefoonnummer 010 297 12 34.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde Voorzieningenrechter via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij Welmoet Rienks, te bereiken op telefoonnummer: 088 974 32 06.

Ridderkerk, 17 juni 2014

Dijkgraaf en heemraden,
Namens deze: drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur
Naar boven