Peilbesluit peilgebied Usquert terinzagelegging

Het peilgebied Usquert omvat ongeveer 250 hectare, gelegen tussen Warffum en Usquert inclusief de westelijke helft van de bebouwde kom van Usquert (zie kaart Peilbesluit peilgebied Usquert ). In de huidige situatie maakt dit gebied onderdeel uit van de tweede schil van de Electraboezem. De tweede schil heeft een waterpeil van NAP -1,07 m.

Met de realisatie van een nieuw gemaal, circa 600 meter ten westen van het bestaande gemaal Helwerd, wordt het peilgebied aan de eerste schil toegevoegd waarmee het waterpeil van peilgebied Usquert wordt verlaagd van -1,07 m NAP naar -1,16 m NAP.

Waarom een peilbesluit?

In dit gebied treedt bodemdaling door aardgaswinning op. Het optreden van bodemdaling heeft negatieve effecten op de waterhuishouding. Aanpassing van de waterstanden en het bouwen van een nieuw gemaal is daarom nodig. Een peilbesluit biedt rechtszekerheid en duidelijkheid over de in te stellen waterstanden.

In een peilbesluit worden de effecten van de voorgestelde peilveranderingen beschreven en worden de noodzakelijke maatregelen vastgelegd. Tenslotte worden de nieuwe streefpeilen vastgelegd.

Ter inzage legging

Het ontwerp peilbesluit is recent door het Dagelijks Bestuur vastgesteld. Het ontwerp peilbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 23 juni 2014 gedurende 6 weken ter inzage in het waterschapshuis (Stedumermaar 1 te Groningen).

Zienswijze

Gedurende bovenstaande periode kunnen belanghebbenden hun zienswijzen mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij het Dagelijks Bestuur. Bij het verstrekken van afschriften van het ontwerpbesluit en/of de bijbehorende stukken, is de Legesverordening van toepassing.

Meer informatie

Heeft u vragen over de stukken die ter inzage liggen, mailt u uw vraag dan naar: peilbesluiten@noorderzijlvest.nl

Naar boven