BEKENDMAKING

Projectplannen “Aanleg duurzame oevers Nagelertocht en Venetocht” vastgesteld

Ingevolge artikel 5.4 van de Waterwet is de waterbeheerder voor de aanleg of wijziging van een waterstaatswerk verplicht een ‘projectplan’ vast te stellen. Deze verplichting geldt onder meer voor de aanleg van een duurzame oever.

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 17 april 2014 de projectplannen voor de aanleg van duurzame oevers langs de Nagelertocht en Venetocht, in Lelystad vastgesteld.

Duurzame oevers zorgen voor een goede waterkwaliteit en een beter peilbeheer, oftewel een gezond watersysteem. Met de aanleg van de duurzame oevers voldoet Waterschap Zuiderzeeland aan verplichtingen uit nationale en Europese regelgeving. Deze regelgeving beoogt in het jaar 2027 40% van het totaal aan duurzame en natuurvriendelijke oevers gerealiseerd te hebben.

I nzage

De hiervoor genoemde projectplannen liggen vanaf 6 juni 2014 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage op:

• het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

• Kantoor Emmeloord, Havenstraat 10 te Emmeloord

• Kantoor Larserbos, Larserringweg 3 te Lelystad

De projectplannen zijn ook te raadplegen op www.zuiderzeeland.nl. Op verzoek wordt een afschrift van een projectplan verstrekt.

B ezwaar Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland,

Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van ‘projectplan Nagelertocht’ of ‘projectplan Venetocht’.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast tenminste:

de naam van de indiener, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

V oorlopige voorziening

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit te schorsen. Dit verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.  

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer T. Molenaar (duurzame oevers), telefoonnummer (0320) 274 911 of mevrouw N. Roelofs (procedure) telefoonnummer

(0320) 274 911.

Naar boven