Bekendmaking vaststelling wijziging Legger primaire waterkering langs Zuidelijke Randmeren en Eem

L eggers

Op 1 april 2014 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de wijziging Legger primaire waterkering langs de Zuidelijke Randmeren en Eem vastgesteld om de juiste begrenzing van de kernzone vast te leggen conform het dijkverbeterplan Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem. Deze wijziging is vastgelegd in 5 situatietekeningen S21, S22, S23, S24 en S26 en 5 dwarsprofieltekeningen 30, 31, 32, 33 en 36.

Voor het voorstel en de nota van beantwoording, zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

Voorgaand p roces

  • -Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe heeft op 7 januari 2014 de conceptwijziging legger primaire waterkering langs Zuidelijke Randmeren en Eem vastgesteld.

  • -Gedurende de periode van 15 januari tot 25 februari 2014 heeft de conceptwijziging ter inzage gelegen en de betreffende bewoners hebben vooraf een brief hierover gehad.

  • -Er is een zienswijze ingediend, die gegrond is en waarvoor het waterschap een aanpassing uitvoert aan de ondergrond van de legger en de ligging van de kernzone.

Ter inzage legging

De leggerwijziging is van 3 april 2014 tot en met 15 mei 2014 digitaal in te zien op www.vallei-veluwe.nl/bekendmakingen en liggen tijdens kantooruren ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Een digitale versie van de leggerwijziging vindt u op www.overheid.nl.

Rechtbescherming

Diegenen die tijdens de periode van ter inzage legging van de concept leggerwijziging een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de concept leggerwijziging naar voren hebben gebracht, kunnen beroep bij de rechtbank instellen.

Het beroepschrift kunt u richten aan Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling van het beroep moet u griffierecht betalen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/ Digitaal procederen – Rechtbanken sector bestuursrecht. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Het besluit tot vaststelling van de leggerwijziging treedt direct in werking. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) instellen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit verzoek moet u richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde hiervoor is dat u beroep heeft ingesteld tegen de vastgestelde leggerwijziging. Voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd.

I nwerkingtreding

De leggerwijziging treedt in werking met ingang van 3 april 2014

Nadere inlichtingen

Voor vragen over de leggerwijziging kunt u contact opnemen met de heer R. Stellingwerff, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met mevrouw J. van Beest, telefoonnummer (055) 5 272 911.

Apeldoorn, 1 april 2014

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven