Projectplan gemaal Putten, Spijkenisse

Waterschap Hollandse Delta wil ten behoeve van de verbetering van het waterbeheer op Putten een nieuw gemaal bouwen. Het nieuwe gemaal wordt gebouwd aan de Schuddebeursedijk in de gemeente Spijkenisse en heet gemaal Putten. Ten behoeve van het gemaal moet ook een nieuwe hoofdwatergang (gemaaltocht) gegraven worden en wordt een bestaande watergang verbreed. Hierbij maken wij bekend dat wij het projectplan gemaal Putten ingevolge artikel 5.4 Waterwet hebben vastgesteld op 27 maart 2014 .  

Het projectplan gemaal Putten ligt van 1 april tot en met 13 mei 2014 ter inzage bij:

Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij een projectplan is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat het projectplan ter inzage is gelegd, tegen dit projectplan beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam. Het beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam, onder overlegging van een afschrift van dit projectplan. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank. Kijk op de website van de rechtbank Rotterdam voor de precieze voorwaarden. Ingevolge artikel 6:5 lid 1 Algemene wet bestuursrecht dient het beroepschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten: naam en adres indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en gronden van het beroep.

Om reden dat de Crisis- en herstelwet (afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet) van toepassing is moeten de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerp-projectplan.

Het projectplan treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van het projectplan niet. Gelet hierop kan, na indiening van het beroepschrift, gedurende de beroepstermijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. In geval er een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het projectplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

Wij verzoeken u vriendelijk om een afschrift van het beroepschrift en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Voor nadere inlichtingen over dit projectplan, kunt u via het waterschapsloket contact opnemen met de omgevingsmanager, dhr. J. van Alphen, telefoon: 0900-2005005.

Ridderkerk, 28 maart 2014

Dijkgraaf en heemraden,
Namens deze: drs. A.A. van Vliet, secretaris-directeur
Naar boven