Bekendmaking wijziging Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Wijziging subsidieverordening

Op 26 februari 2014 heeft het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 gewijzigd.

De wijziging heeft betrekking op de wijze waarop het subsidieplafond wordt vastgesteld in de waterschapsbegroting en op de mogelijkheden voor subsidieverstrekking aan mede-overheden.

Het wijzigingsbesluit vindt u hieronder. De volledige tekst van de verordening na de wijziging vindt u op http://www.vallei-veluwe.nl/regelgeving.

Informatie

Voor vragen over subsidies kunt u contact opnemen met mevrouw T. de Nijs of de heer M. van Hall, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (06) 11 73 31 37.

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

______________________________________________________________________

Wijzigingsbesluit

Besluit tot eerste wijziging van de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe;

op het voorstel van het college van dijkgraaf en heemraden van 7 januari 2014;

overwegende dat het noodzakelijk is de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 te wijzigen om het subsidiebeleid aan te scherpen;

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, de Waterschapswet en de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013;

b e s l u i t

de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 als volgt te wijzigen:

Artikel I

Artikel 4 lid 1 komt te luiden als volgt:

1.Het algemeen bestuur van het waterschap stelt jaarlijks in de begroting het bedrag vast waarvoor gedurende het begrotingsjaar ten hoogste subsidies kunnen worden verleend als bedoeld in deze verordening. Dit bedrag geldt als subsidieplafond.

Artikel II

Artikel 7 lid 1 komt te luiden als volgt:

1.Subsidieverstrekking vindt plaats aan rechtspersonen. Rechtspersonen met een op het maken van winst gerichte doelstelling, komen niet voor subsidie in aanmerking. Ook rechtspersonen die krachtens publiekrecht zijn ingesteld, komen niet voor subsidie in aanmerking, behoudens het bepaalde in de volgende zin. Rechtspersonen die krachtens publiekrecht zijn ingesteld komen wel voor subsidie in aanmerking als zij de subsidie aanvragen ten behoeve van een derde die geen rechtspersoon is of die om andere gegronde redenen zelf niet voor subsidie in aanmerking komt.

Artikel III

De toelichting op artikel 7 komt te luiden als volgt:

Artikel 7

Rechtspersonen zijn instanties zoals stichtingen, verenigingen en B.V.’s (privaatrechtelijk) of gemeenten (publiekrechtelijk). In principe wordt slechts subsidie verstrekt aan niet op het maken van winst gerichte rechtspersonen, al dan niet met volledige rechtsbevoegdheid, zoals stichtingen en verenigingen; N.V.’s en B.V.’s zijn uitgesloten.

Verder wordt er in principe geen subsidie verleend aan rechtspersonen krachtens publiekrecht (overheden). Er kan aan overheden wel subsidie worden verleend als zij de subsidie voor een ander aanvragen, bijvoorbeeld voor een dorpsraad die geen rechtspersoon is.

Daarnaast vragen gemeenten soms subsidies aan voor derden omdat dit wordt geëist als extra waarborg door een andere instantie, bijvoorbeeld een provincie. Ook hiervoor is een uitzondering opgenomen.

Het tweede lid maakt het in algemene zin mogelijk om een uitzondering op de criteria te kunnen maken wanneer daar gegronde redenen voor zijn.

Artikel I

Er wordt een toelichting op artikel 8 toegevoegd. Deze komt te luiden als volgt:

Artikel 8

Een aanvrager kan voor een activiteit zowel bij het waterschap als bij een andere instantie (bijvoorbeeld de gemeente) subsidie aanvragen. Artikel 8 laat deze mogelijkheid in stand, maar waarborgt wel dat het waterschap hiervan op de hoogte is en dit bijvoorbeeld kan betrekken bij zijn besluit om subsidie te verstrekken.

Artikel VI

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag van bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 26 februari 2014.

mr. G.P. Dalhuisen

secretaris

drs. T. Klip-Martin

dijkgraaf

Naar boven