Wijziging kostentoedelingsverordening

Dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maken ingevolge artikel 73 van de Waterschapswet bekend dat het algemeen bestuur in zijn vergadering van 13 november 2013 de Kostentoedelingsverordening Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009 heeft gewijzigd.

Goedkeuring besluit

Bovengenoemd besluit is goedgekeurd bij besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van 17 december 2013, nr 80F065A5.

Inhoud besluit

In de kostentoedelingsverordening is vastgelegd hoe de kosten van waterschapstaken over de belastingplichtigen van het waterschap moeten worden verdeeld. De wijziging leidt tot een tariefdifferentiatie voor verharde openbare wegen. Voor verharde openbare wegen wordt een tariefdifferentiatie als bedoeld in artikel 122, derde lid, onderdeel b, van de Waterschapswet, toegepast. Het tarief na toepassing van de tariefdifferentiatie is 100% hoger dan het tarief dat blijkens de verordening op de watersysteemheffing voor ongebouwde onroerende zaken, niet zijnde natuurterreinen, geldt.

Inwerkingtreding

De hierboven genoemde wijziging van de Kostentoedelingsverordening Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009 treedt in werking met ingang van de derde dag na de datum van deze bekendmaking. De gewijzigde kostentoedeling past het waterschap voor het eerst toe in het belastingjaar dat begint op 1 januari 2014.

Ter inzage en verkrijgbaar

Het besluit tot wijziging van de Kostentoedelingsverordening Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009 is gepubliceerd in het Waterschapsblad 2013, nr 5. Het besluit is voor een ieder gratis verkrijgbaar en ligt vanaf heden gedurende 12 weken ter inzage op het waterschapskantoor, Poldermolen 2 te Houten.

Naar boven