Bekendmaking ontwerpbesluit Visbeleidsplan

O ntwerp V isbeleidsplan

Op 10 december 2013 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe het Visbeleidsplan Waterschap Vallei en Veluwe in ontwerp vastgesteld. Voor het visbeleidsplan zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

Inhoud plan

Het waterschap verhuurt als eigenaar van wateren visrechten aan de sportvisserij en heeft tot taak de gestelde waterkwaliteitsdoelen in de verhuurde wateren te halen. De visstand is hierbij een belangrijk waterkwaliteitsaspect. In het visbeleidsplan zijn beleidsregels opgenomen die de uitvoering van deze taak van het waterschap ondersteunen en nader invullen en als kader dienen voor de toetsing van visplannen van de sportvisserij.

Inspraak periode

U kunt van 18 december 2013 tot en met 29 januari 2014 het ontwerp inzien. Na deze inspraakperiode wordt het definitieve plan vastgesteld. Ook ligt het ontwerp tijdens de inspraakperiode (tijdens openingstijden, http://www.vallei-veluwe.nl/algemeen/contact/) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Tegen het definitief vastgestelde plan kan geen beroep worden ingesteld.

Wie kan er een zienswijze geven?

Als u belanghebbende bent bij dit visbeleidsplan, kunt u daarover gedurende de inspraakperiode een zienswijze indienen.

Wat moet u in uw zienswijze vermelden?

U dient aan te geven op welk(e) onderdeel/onderdelen van het plan uw zienswijze betrekking heeft en u dient uw zienswijze te motiveren. Verder dient u uw naam, adres en woonplaats op te geven; de namen van de insprekers zullen genoemd worden in de inspraaknota. In bijzondere gevallen is het mogelijk om anoniem in te spreken (met opgaaf van redenen); neemt u in dat geval contact op met hieronder genoemde contactpersoon.

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op http://www.vallei-veluwe.nl/formulieren/zienswijze-4/ Ook kunt u uw zienswijze schriftelijk indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie vanR. Gerritsen, Afdeling Planvorming, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn. Zienswijzen die na 29 januari 2014 zijn binnengekomen, worden niet in behandeling genomen.

Vragen

Voor meer informatie over het visbeleidsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Gerritsen, telefoon (06) 55 87 86 51.

Apeldoorn, 18 december 2013

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven