Bekendmaking vaststelling Projectplan Leuvenumse Beek

Op 10 december 2013 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe het Projectplan Leuvenumse Beek vastgesteld. Het definitief vastgestelde projectplan is gewijzigd in vergelijking met het ontwerpbesluit.

Voor het projectplan, de inspraaknota en de bijlagen, zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

Het betreft de volgende bijlagen:

  • a.definitief Projectplan Leuvenumse Beek;

  • b.bijlage 1 Maatregel Achterste Gat;

  • c.bijlage 2 Maatregel Rode Spreng;

  • d.bijlage 3 Inspraaknota ontwerpbesluit projectplan Leuvenumse Beek.

Ter inzage

U kunt van 13 december 2013 tot en met 24 januari 2014 het projectplan en de bijlagen inzien. Ook ligt het projectplan met de bijbehorende bijlages vanaf 13 december 2013 tot en met 24 januari 2014 (tijdens openingstijden: http://www.vallei-veluwe.nl/algemeen/contact/) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

Beroep bij de rechtbank

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, kunnen tegen het projectplan beroep instellen bij de rechtbank. Dit geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hier redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest.

Het beroep moet worden ingesteld binnen zes weken na de bekendmaking van het projectplan.

Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen. Houdt u er ook rekening mee dat u de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunt aanvullen.

U moet het beroepschrift richten aan de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, met een kopie van het projectplan. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het projectplan in principe kan worden uitgevoerd. Als er zodanige belangen spelen, dat er niet gewacht kan worden op de beslissing op het ingediende beroep, kunt u een verzoek doen om voorlopige voorzieningen (schorsing).  Dit verzoek moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde is dat er ook beroep wordt ingesteld. Voor de behandeling moet u griffierecht betalen.

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek om een voorlopige voorziening toe te zenden aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe.

Schadevergoeding

Voor financieel nadeel dat onverhoopt ontstaat als gevolg van het projectplan kan een benadeelde een beroep doen op artikel 7.14 van de Waterwet. Het verzoek tot vergoeding van de schade moet een motivering bevatten en een onderbouwing van de hoogte van de gevraagde schadevergoeding. Het verzoek moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van de afdeling Services, team juridische zaken. Het college van dijkgraaf en heemraden zal vervolgens bepalen in hoeverre de schade op grond van artikel 7.14 van de Waterwet wordt vergoed.

Op de hierboven bedoelde verzoeken om schadevergoeding is naast artikel 7.14 van de Waterwet ook de Schadevergoedingsregeling Waterschap Vallei en Veluwe 2013 van toepassing.

Informatie

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de heer R. van de Braak, telefoon (06) 54 27 77 38. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Burggraaf, telefoon (055) 5 272 911.

Apeldoorn, 12 december 2013

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven