Projectplan Waterstaatkundige isolatie kern Stolwijk ter inzage

De kern van Stolwijk maakt momenteel deel uit van de (agrarische) polder Stolwijk en Schoonouwen in de Krimpenerwaard. Om het voortbestaan van alle gebruiksfuncties, vanwege de bodemdaling, te blijven garanderen worden de peilen periodiek bijgesteld aan de hand van de opgetreden maaivelddaling. Deze aanpassingen zorgen voor een toenemend risico op schade van vooral panden die gefundeerd zijn op houten palen. Om de risico’s te beperken heeft het algemeen bestuur het peilbesluit Stolwijk en Berkenwoude september 2011 vastgesteld en ingestemd met de uitvoering van een maatregelenpakket.

Het maatregelenpakket omvat verschillende maatregelen:aanleg van nieuwe bruggen/duikers, dichtzetten en verwijderen van duikers, plaatsen van stuwen, aanbrengen van peilscheidingen en dammen en graven van nieuwe hoofdwatergangen.

Met dit totale maatregelenpakket wordt de kern Stolwijk geïsoleerd en wordt voorzien in een robuust aan- en afvoersysteem zodat de peilen conform het peilbesluit kunnen worden ingesteld.

Er zijn geen zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van overleg met de nutsbedrijven is de beschrijving van de te verleggen kabels en leidingen aangepast. Dit is beschreven in het projectplan.

Op 19 november 2013 heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden het projectplan Waterstaatkundige isolatie kern Stolwijk vastgesteld. U kunt het projectplan inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap en is bijgevoegd bij deze digitale bekendmaking.

Beroep

Dit besluit treedt in werking op 26 november en u kunt tot en met 7 januari een beroepschrift indienen. Beroep moet worden ingesteld bij de arrondissementsrechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Indien beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht.

Een beroepschrift moet zijn voorzien van uw naam, adres en handtekening en van een datum. In het beroepschrift moet u aangeven tegen welk besluit u beroep instelt en wat de gronden zijn van uw beroep.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven