Bekendmaking vaststelling Projectplan 'Compenserende maatregelen voor de uitwateringsduiker Hattem (Herziening 2013)’

Op 4 november 2013 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe het Projectplan 'Compenserende maatregelen voor de uitwateringsduiker Hattem (Herziening 2013)’ vastgesteld. Het betreft een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet. Voor het projectplan en de bijbehorende situatieschets, zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het projectplan kan degene, wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, bezwaar maken, conform artikel 7:1 Algemene wet bestuursrecht. Hij dient daartoe binnen zes weken na de bekendmaking van het projectplan een bezwaarschrift in te dienen bij het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar.

Aangezien het instellen van bezwaar geen schorsende werking heeft (dat wil zeggen dat het projectplan direct in werking treedt), kan een verzoek om voorlopige voorzieningen (schorsing) worden ingesteld indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, postbus 9030, 6800 EM, Arnhem, onder overlegging van een afschrift van het projectplan. Een voorwaarde hiervoor is dat ook bezwaar wordt gemaakt. Voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Wij verzoeken u vriendelijk een kopie van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe.

Ter inzage

Het projectplan ligt van 13 november 2013 tot en met 17 december 2013 ter inzage op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur) in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

Schadevergoeding

Voor eventueel financieel nadeel, dat onverhoopt ontstaat als gevolg van de uitvoering van het projectplan, kan een benadeelde een beroep doen op artikel 7.14 van de Waterwet. Dit artikel bepaalt dat aan degene, die als gevolg van de rechtmatige uitoefening van een taak of bevoegdheid in het kader van het waterbeheer schade lijdt of zal lijden, op zijn verzoek door het betrokken bestuursorgaan een vergoeding wordt toegekend, voor zover de schade redelijkerwijze niet of niet geheel te zijnen laste behoort te blijven en voor zover de vergoeding niet of niet voldoende op andere wijze is verzekerd. Het verzoek tot vergoeding van de schade bevat een motivering en een onderbouwing van de hoogte van de gevraagde schadevergoeding.

Op de hierboven bedoelde verzoeken om schadevergoeding is naast artikel 7.14 van de Waterwet ook de Schadevergoedingsregeling Waterschap Vallei en Veluwe 2013 van toepassing.

Informatie

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met de heer J. Welling, telefoon (06) 31 94 58 25.

Voor vragen over de procedure of voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J.Doude van Troostwijk, telefoon (06)11 73 31 37.

Apeldoorn, 11 november 2013

Namens het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe,

ing. P. Spaan

directeur bedrijfsvoering

Naar boven