Bekendmaking definitieve watervergunning voor het onttrekken/infiltreren van grondwater en het lozen van grondwater ten behoeve van aanleggen van 2 bergbezinkbassins in Nunspeet en het aanpassen van een overstort.

Waterschap Vallei en Veluwe heeft een vergunning verleend aan:

Waterschap Vallei en Veluwe voor het ontrekken van grondwater en/of het infiltreren van grondwater ten behoeve van het aanleggen van 2 bergbezinkbassins en het aanpassen van een overstortput te Nunspeet, waarbij in totaal maximaal 1.231.000 m3 grondwater onttrokken zal worden en tevens voor het lozen van grondwater op oppervlaktewater nabij de uitvoering van de werken op de Hullebeek. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Inzien van stukken

U kunt de vergunning en de daarbij behorende stukken inzien van 13 november tot en met 24 december 2013:

- bij Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10 in Apeldoorn: elke werkdag na telefonische afspraak (055 527 29 11);

- bij het klantcontactcentrum van gemeente Nunspeet tijdens de openingsuren.

Indien gewenst kunnen wij de vergunning met bekendmaking ook naar u mailen. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar rzondag@vallei-veluwe.nl / evanbokhorst@vallei-veluwe.nl. De vergunning met bekendmaking zal dan naar u worden gemaild.

Beroep aantekenen?

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen dit besluit bij Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Dat moet gebeuren binnen zes weken nadat dit besluit bekend is gemaakt. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx (alleen voor particulieren). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Wie beroep heeft ingesteld, kan een verzoek tot het treffen van een 'voorlopige voorziening' indienen, als tijdelijk maatregelen nodig zijn waarmee niet kan worden gewacht tot de uitspraak van de rechtbank. Zo'n verzoek moet worden gedaan bij de voorlopige voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de rechtbank. Van degene die beroep instelt of een verzoek tot het treffen van ‘voorlopige voorziening’ indient wordt een zeker bedrag aan griffierecht verlangd (€ 160, - voor een natuurlijk persoon, € 318, - voor een rechtspersoon). Geen beroep kan worden ingesteld door degene aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over dit besluit naar voren heeft gebracht.

Vragen

Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met de heer Abbink via telefoonnummer: 06 - 21 16 91 49. Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw Zondag via telefoonnummer 06 - 50 23 69 94.

Apeldoorn, 12 november 2013

Het nummer van de vergunning is 562635.

Naar boven