Bekendmaking Vaststelling leggers Primaire waterkeringen: primaire waterkering langs Zuidelijke Randmeren en Eem

Besluit

Op 20 augustus 2013 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de legger van de primaire waterkering langs Zuidelijke randmeren en Eem vastgesteld.

Inzageperiode

U kunt van 29 oktober 2013 tot en met 9 december 2013 een beroepsschrift indienen tegen de vastgestelde Legger primaire waterkering langs Zuidelijke Randmeren en Eem.

Ook ligt de legger ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Een digitale versie van de legger is te vinden op de website van het waterschap:

http://www.vallei-veluwe.nl/werk-uitvoering/dijkverbetering/documenten/documenten/legger-waterkering/

Wie kan er een beroepschrift indienen?

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp legger, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de ontwerplegger naar voren hebben gebracht.

Wat moet u in uw beroepschrift vermelden?

Het beroepschrift moet minimaal bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (= datum van ondertekening), een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van beroep (reden/onderbouwing). Verder moet het beroepschrift ondertekend zijn. Voor de behandeling van het beroep moet u griffierecht betalen.

Hoe kunt u een beroepschrift indienen?

Het beroepschrift kunt u richten aan Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via

https://loket.rechtspraak.nl/digitaal procederen-Rechtbanken /sectorbestuursrecht.

Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Het besluit tot vaststelling van de legger treedt per 1 januari 2014 in werking. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) instellen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit verzoek moet u richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, op het bovengenoemde adres. Een voorwaarde hiervoor is dat u ook beroep heeft ingesteld tegen de vastgestelde Legger primaire waterkering langs Zuidelijke randmeren en Eem. Voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd.

Vragen

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R. Stellingwerff, telefoon (06) 50 63 67 14.

Apeldoorn, 16 oktober 2013

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven