Bekendmaking Ontwerp leggers Primaire waterkeringen: Wakkerendijk, Noordelijke Randmeerdijk, IJsseldijk

Ontwerp leggers

Op 15 oktober 2013 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de leggers van een aantal primaire waterkeringen in ontwerp vastgesteld.

Het betreft de ontwerp-leggers van de volgende waterkeringen:

  • de Wakkerendijk (gelegen tussen Baarn en Huizen);

  • de Noordelijke Randmeerdijk (gelegen tussen Doornspijk en Noordeinde);

  • de IJsseldijk (gelegen tussen Dieren en Hattem).

Voor de IJsseldijk geldt dat de ontwerp-leggers zijn opgesteld voor de hele IJsseldijk met uitzondering van die gebieden waarvoor in het kader van Ruimte voor de Rivier nieuwe waterkeringen worden aangelegd (Veessen - Wapenveld en Cortenoever - Voorsterklei).

Voor de bijlagen, zie links hiernaast bij Externe bijlagen.

In de ontwerp-leggers van de waterkeringen staat waaraan de waterkering minimaal moet voldoen om op zijn taak berekend te zijn. Daarnaast is aangegeven waar de onderhoudsplichten uit bestaan en wie de onderhoudsplichtigen zijn.

Inspraakperiode

U kunt van 18 oktober 2013 tot en met 29 november 2013 de ontwerp leggers en de bijlagen inzien en uw zienswijze daarop geven. Na deze inspraakperiode worden de ontwerp leggers definitief vastgesteld. Ook liggen de ontwerp leggers tijdens de inspraakperiode ter inzage in het waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Een digitale versie van de ontwerp-leggers vindt u op de deze webpagina en extra webpagina.

Wie kan er een zienswijze geven?

Als u belanghebbende bent bij de ontwerp-leggers, kunt u daarover gedurende de inspraakperiode een zienswijze indienen. Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van de leggers daartegen ook geen beroep bij de rechtbank kunt instellen.

Wat moet u in uw zienswijze vermelden?

U dient aan te geven op welk(e) onderdeel/onderdelen van de ontwerp leggers uw zienswijze betrekking heeft en uw zienswijze te motiveren. Verder is uw naam, adres en woonplaats van belang; de namen van de insprekers zullen genoemd worden in de nota van zienswijze. In bijzondere gevallen is het mogelijk om anoniem in te spreken (met opgaaf van redenen), neemt u in dat geval contact op met mevrouw W. van de Brake.

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier. Ook kunt u uw zienswijze schriftelijk indienen (op papier) of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van de heer W. de Boer, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Een mondelinge zienswijze kan telefonisch plaatsvinden of op kantoor:

  • -voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met de heer W. de Boer;

  • -voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor verzoeken wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met het team Juridische Zaken (afdeling Services).

Vragen

Voor vragen over de ontwerp-leggers kunt u contact opnemen met de heer W. de Boer, telefoon (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met mevrouw W. van de Brake, telefoon (055) 5 272 911.

Apeldoorn, 15 oktober 2013

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

mr. G.P. Dalhuisen,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven