Bekendmaking recreatief medegebruik schouwpaden Veessen Vorchten

In 2012 is de ontwikkeling van het klompenpad bij Veessen en Vorchten van start gegaan in de gemeente Heerde. Het betreft een cultuurhistorische wandelroute die zoveel mogelijk over onverharde paden loopt. De ontwikkeling van dit klompenpad maakt deel uit van de Gebiedsontwikkeling Veessen Wapenveld.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland werkt in opdracht van de gemeente samen met vrijwilligers uit beide dorpen aan de ontwikkeling van deze route. Meerdere particuliere grondeigenaren hebben hun medewerking toegezegd. De route leidt eveneens over schouwpaden van het Waterschap Vallei en Veluwe. Het gaat om enkele kilometers schouwpad verdeeld over 4 tracés.

De wandelroute wordt van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor wandelaars en zal ieder jaar op 31 december gesloten zijn. Honden zijn verboden evenals motorrijtuigen, (brom)fietsen en paarden.

Wilt u de exacte route op kaart bekijken dan kunt u ook terecht op de website van de gemeente Heerde (www.heerde.nl)). Heeft u vragen over de openstelling van de schouwpaden? Of wilt u een zienswijze kenbaar te maken? Dan kunt u tot zes weken na plaatsing van deze bekendmaking in lokale kranten contact opnemen met de heer Mark van Hall van Waterschap Vallei en Veluwe: MvanHall@vallei-veluwe.nl.

Voor algemene overige vragen met betrekking tot de route kunt u contact opnemen met Nomi Havelaar van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via (026) 3 537 444 of n.havelaar@landschapsbeheergelderland.nl.

Naar boven