Definitieve projectplannen aanleg natuurvriendelijke oevers in Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en Waddinxveen ter inzage

Het hoogheemraadschap is van plan twee kilometer natuurvriendelijke oevers aan te leggen in de gemeenten Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en Waddinxveen.

Wat is een natuurvriendelijke oever?

Voor het aanleggen van een natuurvriendelijke oever wordt de traditionele berm verruimd tot een plas/drasberm van ongeveer 2,5 meter, waarvan 1,5 meter ongeveer 30 centimeter diep is. Door deze verbreding krijgt het gebied bij een hoger waterpeil minder snel ‘natte voeten'. Daarnaast biedt de oever zo meer ruimte aan planten en dieren. Dit heeft een positief effect op de waterkwaliteit.

Op 2 juli 2013 heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden de projectplannen aanleg natuurvriendelijke oevers vastgesteld voor Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en Waddinxveen. De projectplannen liggen van 24 juli 2013 tot en met 4 september 2013 ter inzage op het kantoor van het hoogheemraadschap en zijn als bijlage toegevoegd bij de bekenmaking.

Beroep

Vanaf 24 juli 2013 tot en met 4 september 2013 kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Op onze website www.hhsk.nl staat aangegeven wie beroep kan instellen. U vindt daar ook andere belangrijke informatie over het indienen van beroep of het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening.

Naar boven