Bekendmaking vaststelling Ontwerp Projectplan EVZ Zoeksche Loop

De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat dagelijks bestuur in haar vergadering van 2 juli 2013 heeft vastgesteld: Ontwerp projectplan EVZ Zoeksche Loop.

Achtergrond

Met de uitvoering van dit projectplan wordt ruim 1,8 km Ecologische Verbindingszone (4,2 ha) gerealiseerd. Het ontwerp projectplan is tot stand gekomen in overleg met de projectpartners van het waterschap, de gemeenten Zundert en Rucphen. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Brabants Landschap en vertegenwoordigers van de lokale natuur- en landbouworganisatie zijn betrokken geweest bij de planvorming. Aanliggende grondeigenaren zijn eveneens betrokken geweest; met enkele hiervan worden afspraken gemaakt over grondafzet.

Ter inzagelegging

Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 5 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Verder is het ontwerp projectplan gedurende dezelfde periode te lezen op en te downloaden van de website van het waterschap. Wilt u een toelichting op de stukken, dan kunt u een afspraak maken.

Indienen zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

• schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: waterschap Brabantse Delta, de heer P.A.M. Janssen, Postbus 5520, 4801 DZ te Breda. Een schriftelijke zienswijze dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.de naam en het adres van de indiener;

  • 2.de dagtekening;

  • 3.de naam van het ontwerp projectplan waartegen de zienswijze zich richt;

  • 4.een opgave van de redenen waarop men zich met het ontwerp projectplan niet kan verenigen.

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekend gemaakt als u hierom vraagt.

• voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 076 564 14 93. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag

gemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Het waterschap stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het waterschap hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het waterschap het projectplan definitief vast. Dit wordt apart bekend gemaakt.

Inloopavond

Op 17 juli 2013 organiseert het waterschap een inloopavond in restaurant Kir Royal aan de St. Antoniusstraat 55 te Schijf. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur bent u van harte welkom om het ontwerp projectplan in te zien en kunt u vragen stellen.

Crisis- en herstelwet

Op de besluitvorming tot vaststelling van het definitieve projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat het instellen van pro-forma beroep (het later indienen van de beroepsgronden) tegen het definitieve projectplan niet mogelijk is.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw F. Oostra onder telefoonnummer: 06-52018531.

Namens het dagelijks bestuur,

De secretaris-directeur

ir. H.T.C. van Stokkom

Breda, 2 juli 2013

Waterschap Brabantse Delta

Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda,

Postbus 5520, 4801 DZ Breda

T 076 564 10 00

E info@brabantsedelta.nl

Naar boven