Kennisgeving besluit omgevingsvergunning opnieuw in gebruik nemen bestaande gasproductieput Vries-6 (V-58187), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Dat aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., te Assen, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna:Wabo), een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit ‘het veranderen van een mijnbouwwerk’ voor de locatie Vries-1, gelegen aan Het Kleuvenveld te Taarlo in de gemeente Assen. Van de aanvraag is op 23 januari 2024 in Staatscourant nummer 2413 kennisgegeven.

De omgevingsvergunning betreft het buiten gebruik stellen en afpluggen van de niet meer producerende gasproductieput VRS-10 en het opnieuw in gebruik nemen van de bestaande gasproductieput VRS-6.

Aardgasproductieput VRS-6 is op dit moment niet in gebruik en is afgesloten van de gasproductie installatie. De put VRS-6 wordt opnieuw aangesloten op de bestaande gasproductie-installatie van Vries-4. De nog aanwezige Xmas-tree VRS-6, zal met een nieuwe leiding worden aangesloten op de nabij put VRS-10 gesitueerde Kiss Next skid. Een kiss skid is een compacte productie unit.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 3.7, Wabo).

Ten behoeve van een goede beoordeling is tijdens de procedure besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, tweede lid, van de Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen. Hiervan is op 15 februari 2024 kennisgegeven in de Staatscourant nummer 5064.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het genomen besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG. Dit onder vermelding van V-58187.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot:

Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401 2500 EK Den Haag

070- 379 7068

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven