Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 6 maart 2024 (5242585/24/DP&O), houdende wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met een actualisatie binnen de directie Informatievoorziening en Inkoop

ARTIKEL I

Het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 16 wordt gewijzigd als volgt:

1. Aan het tweede lid wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel f door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • g. de eenheid Staf.

2. Het derde lid wordt als volgt gewijzigd:

a. Na ‘De afdeling Beleid, Kennis en Innovatie,’ wordt ‘en’ vervangen door ‘,’.

b. Na ‘de afdeling I-Control en Security’ wordt ingevoegd ‘en de afdeling Regie, Programma’s en Projecten’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 juni 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid (hierna: JenV).

Deze wijziging van het Organisatiebesluit JenV behelst het toevoegen van een nieuw onderdeel g aan artikel 16 en een wijziging in de samenstelling van het CIO-office.

Bij evaluatie van het Organisatie- en Formatierapport in 2021 is reeds geadviseerd de functie van Directiesecretaris om te vormen tot hoofd Staf met p-verantwoordelijkheid. Gezien de ontwikkelingen binnen zowel de directie I&I (zoals de vormgeving van het CIO-stelsel en de toevoeging van het Bureau BVA), maken het professionaliseren en het versterken van de eenheid Staf ter ondersteuning van dit alles noodzakelijk.

Dit wijzigingsbesluit heeft voorts betrekking op het toevoegen van de afdeling Regie, Programma’s en Projecten aan de afdelingen die reeds onderdeel uitmaken van het CIO-office, te weten de afdelingen I-Control en Security en de afdeling Beleid, Kennis en Innovatie. In de praktijk blijkt een rechtstreekse en duurzame samenwerking van deze drie afdelingen noodzakelijk in CIO-verband. Met het toevoegen van de afdeling Regie, Programma’s en Projecten aan de afdelingen die gezamenlijk het CIO-office vormen, wordt een in de dagelijkse praktijk reeds bestaande situatie bekrachtigt.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

Naar boven