Publiceren voornemen toepassen bestuursdwang geparkeerd voertuig, betreffende een (Audi), op de openbare parkeerplaats aan (Doornenburg) te Deventer.

Logo Deventer

Op 28 februari 2024 hebben wij, op de openbare parkeerplaats aan de Doornenburg, te Deventer het volgende voertuig (wrak) aangetroffen:

Een -Gijze Audi, met kenteken DSR64671 (verder (het) voertuig), (zie onderstaande foto

.

 

Op grond van artikel 5:5 Algemene plaatselijke verordening Deventer (verder: (de) Apv) is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

 

Het voertuig, zoals aangetroffen, is in onvoldoende staat van onderhoud en kennelijk in verwaarloosde toestand. Het is dan ook verboden het voertuig op de weg te parkeren. Op 28 Februari 2024 hebben wij het voertuig voorzien van een sticker en de eigenaar verzocht het voertuig binnen zeven dag van de weg te verwijderen en verwijderd te houden.

 

Tot op heden is het voertuig niet verwijderd. Wij zijn bevoegd om handhavend op te treden tegen overtredingen. Deze bevoegdheid hebben wij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet, in samenhang met artikel 5:21 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht (verder: Awb).

Op grond van artikel 5:29 Awb hebben wij de bevoegdheid om een voertuig te laten meevoeren en op te slaan.

 

Wij zijn van plan het voertuig na 13 maart 2024 van de weg te verwijderen indien de eigenaar dit niet zelf doet. Alle kosten die wij moeten maken voor het verwijderen, zoals de kosten voor het wegslepen en de kosten voor het stallen van het voertuig, zullen wij op de eigenaar van het voertuig verhalen.

 

Burgemeester en wethouders van Deventer.

Naar boven