Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project PHS Amsterdam Centraal

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Amsterdam Centraal is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster PHSAC-08 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het wijzigen van de IJ-Railmetrotunnel in de vorm van het aanbrengen van een zettingsvrije plaat op de locatie tussen de Oosterdoksstraat en de De Ruijterkade (kadastraal bekend als sectie A, perceel 8690) te Amsterdam.

Zaaknummer 12469223.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 maart 2024 tot en met woensdag 17 april 2024 ter inzage bij de gemeente Amsterdam, Stadsloket Centrum, Amstel 1 (Stopera) te Amsterdam. Bel voor openingstijden of voor het maken van een afspraak 14 020.

Het ontwerpbesluit is tevens beschikbaar via de website https://loket.odnzkg.nl/ onder de kop “bekendmakingen”.

Heeft u vragen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op https://loket.odnzkg.nl/formulier/contactformulier/ of telefonisch contact opnemen met tel. 088-567 0200.

Noem bij het maken van een afspraak het zaaknummer 12469223.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

donderdag 7 maart 2024 tot en met woensdag 17 april 2024 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken.

  • Dit kan via het zienswijze indienen formulier op de website https://loket.odnzkg.nl/digitale-formulieren/

  • Voorts kunt u een schriftelijke zienswijze sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, p/a de Algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam.

Indien u niet wilt dat uw naam en adres bekend gemaakt wordt dient u dit duidelijk aan te geven.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze procedure dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op https://loket.odnzkg.nl/. Vermeld hierbij het zaaknummer 12469223. Er wordt dan contact met u opgenomen.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de directeur Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail, C.C.F. Rulkens

Naar boven