Publiceren last onder bestuursdwang geparkeerd voertuig, betreffende een aanhanger, op de openbare parkeerplaats aan van Boecholtstraat te Deventer.

Logo Deventer

 

Bij het aanbrengen van een sticker op de aanhanger (verder: (het) voertuig) op 28 februari 2024 hebben wij ons voornemen kenbaar gemaakt om het voertuig, geparkeerd op de openbare parkeerplaats aan de van Boecholtstraat, te Deventer, te verwijderen indien het voertuig op 11 maart niet is verwijderd.

Reden hiervoor is dat wij op 28 februari, op de openbare parkeerplaats aan de Boecheltstraat, te Deventer het volgende aanhanger/voertuig (wrak) hebben aangetroffen:

 

• Een -aanhanger, zonder kenteken (verder (het) voertuig), (zie onderstaande foto):

Op grond van artikel 5:6.1 Algemene plaatselijke verordening Deventer (verder: (de) Apv) is het verboden een voertuig dat voor recreatie wordt gebruikt, alsmede een aanhangwagen, langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg of een andere openbare plaats te plaatsen of te hebben.

 

Het voertuig, zoals aangetroffen, is in onvoldoende staat van onderhoud en in verwaarloosde toestand. Het is dan ook verboden het voertuig op de weg te parkeren. Op 28 februari 2024 hebben wij het voertuig voorzien van een sticker en de eigenaar verzocht het voertuig binnen 7 dagen van de weg te verwijderen en verwijderd te houden. Wij zijn bevoegd om handhavend op te treden tegen overtredingen. Deze bevoegdheid hebben wij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet, in samenhang met artikel 5:21 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht (verder: Awb). Op grond van artikel 5:29 Awb hebben wij de bevoegdheid om een voertuig te laten meevoeren en op te slaan.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Deventer via telefoonnummer 14 0570.

 

Burgemeester en wethouders van Deventer

Naar boven