Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 februari 2024, kenmerk 1061416-3770616-S, houdende wijziging van de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 in verband met het aanpassen van de datum voor de indiening van de vaststelling van de subsidie vanaf € 125.000

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 10, eerste lid, van de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 wordt ‘1 april 2024’ vervangen door ‘1 juni 2024’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

TOELICHTING

Algemeen

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 (hierna: STIK). De wijziging ziet op aanpassen van de datum voor de indiening van de vaststelling van de subsidie vanaf € 125.000.

De STIK is bestemd voor organisatoren van topsportwedstrijden en -evenementen die tussen 13 november 2021 tot en met 17 februari 2022 een wedstrijd of evenement hebben georganiseerd en waar vanwege coronabeperkingen geen of minder publiek bij aanwezig mocht zijn. Hierdoor hadden deze organisatoren te maken met inkomstenderving. De STIK compenseert organisatoren die zijn opgenomen op een lijst in de bijlage van de regeling.

Helaas heeft de vaststelling van het accountantsprotocol dat van toepassing is bij subsidies vanaf € 125.000 op zich laten wachten. Het accountantsprotocol is inmiddels gepubliceerd. Vanuit het veld zijn er echter signalen dat er nu te weinig tijd is om de controlewerkzaamheden te laten plaatsvinden voor 1 april 2024. Daarbij wordt het portaal van uitvoeringsorganisatie Dienst Uitvoering Subsidie voor Instellingen (DUS-I) voor de indiening van de vaststelling naar verwachting pas eind januari 2024 opengesteld. Gelet hierop wordt voor de categorie aanvragers van boven de € 125.000 de uiterlijke datum voor de indiening van de subsidievaststelling met twee maanden verlengd, zodat de aanvragers en diens accountants een redelijke termijn krijgen voor het indienen van de stukken.

Artikelsgewijs

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Dat is in afwijking van de vaste verandermomenten en minimuminvoeringstermijn. Het is van belang dat deze regeling zo spoedig mogelijk bekend wordt gemaakt en in werking treed om duidelijkheid te bieden voor de aanvragers die de aanvraag tot subsidievaststelling op zeer korte termijn moeten gaan indienen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

Naar boven