Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning inrichting Middelie-300, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 21 december 2023 Nobian Industrial Chemicals B.V. te Hengelo een aanvraag heeft ingediend om een vergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor een onderdeel van het mijnbouwwerk Nobian Industrial Chemicals B.V. gelegen in de gemeente Enschede, op het perceel kadastraal bekend gemeente Lonneker, sectie L, nummer 1061.

De vergunningaanvraag betreft Caverne 60 die zich onder de vuilstort van Twence bevindt: deze zal weer onderdeel uitmaken van het mijnbouwwerk.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit. Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u onder vermelding van het kenmerk V-58189 terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond, Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401 2500 EK Den Haag 070-379 7477 mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven