Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 november 2024 het bestemmingsplan ‘Scheendijk 2 en 3’ heeft vastgesteld.
Doel van de bestemmingswijziging
Het doel van de bestemmingswijziging is het opstellen van een nieuw planologisch-juridisch kader voor Scheendijk 2 en 3, Breukelen. Dit gebeurt in het kader van de “ruimte voor ruimteregeling” waarbij na beëindiging van een agrarisch bedrijf en sloop een nieuwe woning terug mag worden gebouwd. Hiervoor wordt op het perceel Scheendijk 3 de bedrijfsactiviteiten van het agrarische bedrijf volledig gestaakt en wordt de bijbehorende bedrijfsbebouwing grotendeels gesloopt. De huidige bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning.
Op het perceel Scheendijk 2 worden twee recreatieverblijven en nog wat andere bebouwing gesloopt. Tevens worden enkele ligplaatsen verwijderd. Ook wordt op dit perceel de extra woning gerealiseerd.
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van vrijdag 22 december 2023 tot en met donderdag 9 februari 2024 ter inzage gelegen. Op basis van ingediende zienswijzen is het ontwerp bestemmingsplan op enkele punten aangepast.
Inzien bestemmingsplan
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPScheendijk2en3) met ingang van 29 november 2024 digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen via het Omgevingsloket (www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/). U kunt het bestemmingsplan ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.
Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ‘Scheendijk 2 en 3’ liggen van vrijdag 29 november 2024 tot en met donderdag 8 januari 2025 ter inzage in het gemeentehuis.
U kunt het bestemmingsplan ‘Scheendijk 2 en 3’ook digitaal raadplegen op de landelijke websites:
Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1904.Scheendijk2en3.
Beroep en voorlopige voorziening
Beroep
Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook niet-belanghebbenden kunnen beroep instellen indien een zienswijze is ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. Tegen de wijzigingen kan een ieder beroep instellen.
Spoed
Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.
Waar indienen?
Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.
Informatie
Ook voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Spaan (tel. 14 0346).