Besluit van de directeur-generaal Mobiliteit, van 15 november 2023, nr. IENW/BSK-2023/310995, tot verlening van ondermandaat, volmacht en machtiging (Ondermandaatbesluit directoraat-generaal Mobiliteit 2023)

De directeur-generaal Mobiliteit,

Gelet op artikel 27, tweede lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Waterstaat 2023;

BESLUIT:

Artikel 1. Verlening ondermandaat

Aan de directeuren, programmadirecteuren, afdelingshoofden en programmanagers, bedoeld in artikel 7, derde lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Waterstaat 2023, worden de door de Minister aan de directeur-generaal Mobiliteit verleende bevoegdheden, bedoeld in artikel 27, eerste lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Waterstaat 2023, voor zover die behoren bij hun taken, bedoeld in artikel 7, achtste lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Waterstaat 2023, in ondermandaat verleend.

Artikel 2. Omvang ondermandaat

Het in artikel 1 verleende ondermandaat omvat niet de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaar.

Artikel 3. Intrekking

Het Ondermandaatbesluit directoraat-generaal Mobiliteit wordt ingetrokken.

Artikel 4. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Ondermandaatbesluit directoraat-generaal Mobiliteit 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur-generaal Mobiliteit, C. van der Burg

TOELICHTING

Gelet op de vaststelling van het Organisatie- en Mandaatbesluit IenW 2023 is het nodig in het Ondermandaatbesluit directoraat-generaal Mobiliteit een aantal technische wijzigingen aan te brengen. Er is voor gekozen een nieuw Ondermandaatbesluit vast te stellen en het oude in te trekken. De verlening van een ondermandaat ingevolge dit besluit omvat ingevolge artikel 34 van het Organisatie- en Mandaatbesluit IenW 2023 mede de verlening van een volmacht tot het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en een machtiging om in naam van de bewindspersoon handelingen te verrichten die noch een besluit noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn. Bij de uitoefening van bevoegdheden die bij dit besluit zijn verleend, dienen de artikelen 35, 36 en 38 van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Waterstaat 2023 in acht te worden genomen.

De directeur-generaal Mobiliteit, C. van der Burg

Naar boven