Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 januari 2024, kenmerk 3721910-1056634-Z, houdende wijziging van de Subsidieregeling veelbelovende zorg in verband met het verlengen van de looptijd van de regeling

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet VWS-subsidies,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 7.1 van de Subsidieregeling veelbelovende zorg wordt ‘1 februari 2024’ vervangen door ‘1 februari 2025’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 31 januari 2024.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

TOELICHTING

De subsidieregeling Veelbelovende Zorg (hierna: VeZo) maakt het mogelijk om tijdelijke financiering voor behandelingen te krijgen die qua (kosten)effectiviteit veelbelovend lijken, maar nog niet uit het basispakket worden vergoed, omdat de effectiviteit nog niet is bewezen.

De subsidieregeling zou oorspronkelijk in werking blijven tot en met 31 januari 2024.

In het kader van de afspraak uit het Integraal Zorgakkoord (IZA) om te komen tot meer focus en gelijkgerichtheid in passende zorg en kwaliteitsprogramma’s, werkt VWS aan de synergie en samenhang van kwaliteitsprogramma’s. Daarbij wordt gedacht aan de integratie van verschillende subsidieregelingen, waaronder de subsidieregeling VeZo.

In afwachting van de uitwerking hiervan, is de looptijd van de subsidieregeling VeZo met 1 jaar verlengd tot en met 31 januari 2025.

Op grond van artikel 4.10, zevende lid, van de Compatibiliteitswet 2016 is het ontwerp van deze subsidieregeling ter kennis gebracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Door die Kamer is niet gevraagd om nadere inlichtingen over de regeling.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

Naar boven