Kennisgeving besluit vergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken RWS-2024/1773

Logo Rijkswaterstaat

Besluit voor verplaatsing van een energielaadpunt op verzorgingsplaats De Abt langs Rijksweg 6 (A6) in de gemeente Noordoostpolder.

 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Fastned B.V. om een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR).

De aanvraag betreft het op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken wijzigen van de vergunning van 25 april 2023, met kenmerk RWS-2023/12008, voor het realiseren en behouden van een energielaadpunt voor elektrische motorvoertuigen op verzorgingsplaats De Abt langs de Rijksweg 6 (A6) ter hoogte van km 100,6p (Re) in de gemeente Noordoostpolder, omdat het nog niet gerealiseerde energielaadpunt op verzoek van Rijkswaterstaat wordt verplaatst.

 

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het besluit, met de daarbij behorende stukken, zijn van 18 januari 2024 tot 29 februari 2024 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/. Ook liggen deze stukken tijdens kantooruren, op afspraak, ter inzage op het volgende adres:

• het kantoor van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad.

 

Bezwaar maken?

Om bezwaar te maken dient u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat, t.a.v. Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE UTRECHT.

 

In het bezwaarschrift dient in ieder geval het volgende te staan:

• uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

• een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

• de reden waarom u bezwaar maakt;

• de datum en uw handtekening.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een verzoekschrift indient dan kunt u het verzoekschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal een griffierecht in rekening brengen.

 

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden Nederland, telefoonnummer 06 10 928 948.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland

mevr. E. Smit

 

Naar boven