Regeling van de Minister voor Natuur en Stikstof van 29 januari 2024, nr. WJZ/ 44405468, tot wijziging van de Regeling van de Minister voor Natuur en Stikstof van 18 december 2023, nr. WJZ/ 41124099, tot wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies

De Minister voor Natuur en Stikstof,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling van de Minister voor Natuur en Stikstof van 18 december 2023, nr. WJZ/ 41124099, tot wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2.24.10 komt te luiden:

Deze titel en de in artikel 2.24.1 bedoelde bijlage vervallen met ingang van 1 januari 2029, met dien verstande dat deze van toepassing blijven op subsidies die voor die datum zijn aangevraagd, verleend of vastgesteld.

B

Artikel II komt te luiden:

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 februari 2024 en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 29 januari 2024

De Minister voor Natuur en Stikstof, C. van der Wal-Zeggelink

TOELICHTING

Deze wijzigingsregeling strekt ertoe om twee wetstechnische gebreken weg te nemen betreffende de wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies, gericht op de toevoeging van de subsidiemodule Agenda Natuurinclusief als titel 2.24 van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies. Het betreft de Regeling van de Minister voor Natuur en Stikstof van 18 december 2023, gepubliceerd in de Staatscourant van 15 januari 2024.

Ten eerste betreft het de vervaltermijn die als gebruikelijk is bepaald voor de subsidiemodule. Ten onrechte is niet expliciet bepaald dat de vervaltermijn ook betrekking heeft op de bij de subsidiemodule behorende bijlage. In verband hiermee is in deze regeling de bepaling voor de vervaltermijn aangepast.

Ten tweede betreft het de inwerkingtredingsbepaling van de regeling ter invoering van de subsidiemodule. De publicatie van de regeling was voorzien voor eind december 2023 en daarom bevat de regeling als inwerkingtredingsdatum 1 januari. Publicatie heeft echter abusievelijk eerst na 1 januari 2024 plaatsgevonden. Om zorg te dragen voor een correcte wijze van inwerkingtreding wordt met deze regeling de inwerkingtredingsbepaling aangepast. Inwerkingtreding vindt op grond hiervan plaats per 1 februari 2024 met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2024. Gelet op de aard van de regeling leidt de toepassing van terugwerkende kracht in dit geval niet tot een benadeling van betrokkenen. Het materiële effect van de wijziging van de inwerkingtredingsbepaling is dat de regeling dankzij de terugwerkende kracht alsnog geldt vanaf 1 januari 2024, zoals oorspronkelijk was voorzien.

De Minister voor Natuur en Stikstof, C. van der Wal-Zeggelink

Naar boven