Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 9 augustus 2024 (5575281/24/DP&O), houdende wijziging van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid

De Minister van Justitie en Veiligheid, handelende in overstemming met de Staatssecretarissen van Justitie en Veiligheid;

Gelet op de artikelen 10:3, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6 van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid komt te luiden:

  • 1. De directeur Personeel en Organisatie draagt zorg voor de toegankelijkheid van de ondermandaten die zijn verleend aan ambtenaren, werkzaam bij de dienstonderdelen genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen a en b en artikel 2, derde lid van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid.

  • 2. De hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen c tot en met j van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid, dragen zorg voor de toegankelijkheid van de ondermandaten die zijn verleend aan ambtenaren, werkzaam bij de onder hen ressorterende dienstonderdelen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D.M. van Weel

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot wijziging van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid (hierna: Mandaatbesluit JenV).

Artikel 6 van het Mandaatbesluit JenV wordt gewijzigd. De verplichting tot het bijhouden van een openbaar register betreffende ondermandaten die zijn verleend aan ambtenaren komt daarmee te vervallen. Onderzocht is hoe dit register kan worden ingericht. Het inrichten en bijhouden van een mandaatregister stuit in de praktijk op bezwaren zoals privacy gevoeligheid en het actueel houden ervan.

Algemene mandaatbesluiten worden, inclusief bijlagen, gepubliceerd in de Staatscourant. Op die manier zijn deze mandaatbesluiten toegankelijk en voor een ieder raadpleegbaar. Bij vragen over verleende ondermandaten kan de directie Personeel en Organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid worden benaderd via ajzdpeno@minjenv.nl.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D.M. van Weel

Naar boven