Besluit van de directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 30 juli 2024, nr. 5521133, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan de hoofden van de onder de directie ressorterende afdelingen (Mandaatbesluit DJOA Justitie en Veiligheid 2024)

De directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 1, eerste lid, van het Mandaatbesluit DGRR Ministerie van Justitie en Veiligheid 2024 en artikel 3, tweede lid, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1, onderdeel d, van de Mandaatbesluit DGRR Justitie en Veiligheid 2024 aan de directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden verleende mandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun afdeling betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. het hoofd van de afdeling Juridische, Bestuurlijke en Operationele Zaken (JBOZ);

  • b. het hoofd van de afdeling Internationale aangelegenheden en Rechtshulp in Strafzaken (AIRS);

  • c. het hoofd van de afdeling Benoemingen, Burgercorrespondentie, Ondersteuning en Parlementaire zaken (BBOP).

Artikel 2

De in artikel 1, onder a tot en met c, genoemde functionarissen wordt toegestaan elkaar volledig te vervangen. Zij treden daarbij in elkaars, in artikel 1 genoemde, bevoegdheden.

Artikel 3

Het Mandaatbesluit DJOA Justitie en Veiligheid wordt ingetrokken.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 mei 2024.

Artikel 5

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit DJOA Justitie en Veiligheid 2024.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 30 juli 2024

De directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, R.W. Huijser

TOELICHTING

Met dit besluit wordt door de directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden aan de hoofden van de afdelingen binnen de directie Juridische en Operationele Aangelegenheden (hierna: DJOA) de bevoegdheid verleend om namens de Minister van Justitie en Veiligheid besluiten te nemen (ondermandaat).

Aanleiding voor het vaststellen van een nieuw mandaatbesluit is de wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid en de vaststelling van een nieuw mandaatbesluit door de directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving. Omdat de grondslag van het mandaatbesluit ook wijzigt is ervoor gekozen een nieuw mandaatbesluit voor DJOA vast te stellen en te publiceren.

Ingevolge artikel 7 van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft dit besluit ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

Voor wat betreft de aanwijzing en mandaatverlening ten aanzien van het P-mandaat en F-mandaat wordt verwezen naar de artikelen 2 en 3 van het Mandaatbesluit DGRR Ministerie van Justitie en Veiligheid 2024.

’s-Gravenhage, 30 juli 2024

De directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, R.W. Huijser

Naar boven