Kennisgeving uitvoeringsbesluit project A9 Badhoevedorp – Holendrecht, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht uit. Voor de uitvoering van dit project zijn besluiten nodig.

Welke besluit is genomen?

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet) heeft een vergunning afgegeven aan de aannemer van Rijkswaterstaat, FCC Construccion S.A. (VeenIX).

Het gaat om een omgevingsvergunning (wateractiviteit) voor het plaatsen van 2 verkeersportalen in de waterkering ter hoogte van de Bankrasweg in Amstelveen (zaaknummer WN2024-003117).

Dit besluit is op 23 juli 2024 aan FCC Construccion S.A. bekendgemaakt.

Welke procedure is van toepassing?

Op dit besluit is de coördinatieregeling van de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.5) van toepassing. Dit volgt uit de Omgevingswet (artikel 5.45 lid 2 en artikel 16.7). De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft de voorbereiding van het besluit gecoördineerd. De reguliere voorbereidingsprocedure (afdeling 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht) is toegepast.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 juli 2024 tot en met 3 september 2024 ter inzage bij Stichting Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC te Amsterdam (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur). De stukken kunnen u ook digitaal worden toegestuurd. U kunt contact opnemen met de heer J. van Koppen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet), tel. 0900-9394, of per mail: jaap.van.koppen@waternet.nl.

Hoe kunt u bezwaar maken?

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het besluit. Dit kan van 24 juli 2024 tot en met 3 september 2024. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en verstuurd worden naar:

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

T.a.v. het afdelingshoofd BJV Projectadvisering

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (kopie bijvoegen), en;

  • een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen (motivering).

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Gelijktijdig met of na de indiening van het bezwaarschrift kunt u – bij een spoedeisend belang – verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of (door burgers) via het Digitaal Loket: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (kopie bijvoegen);

  • de motivering van het verzoek, en;

  • een afschrift van het bezwaarschrift.

Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer J. van Koppen van Waternet (telefoonnummer 0900-9394).

Naar boven