Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 20 juni 2024, kenmerk 3853779-1067699-PPGB, houdende wijziging van het Besluit mandaat en machtiging pgb-zorgbonus voor pgb-zorgverleners COVID-19 in verband met de uitbreiding van de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 naar Zvw-pgbzorgbonus 2020 en Zvw-pgbzorgbonus 2021

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikelen 10:3, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelezen de instemmingsbrief van 31 mei 2024 van de Raad van Bestuur van de Sociale verzekeringsbank en de instemmingsbrief van 22 april 2024 van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat en machtiging pgb-zorgbonus voor pgb-zorgverleners COVID‑19 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel a, wordt ‘de Minister voor Medische Zorg’ vervangen door ‘de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport’.

B

In artikel 2, onderdeel a, wordt ‘en hoofdstuk 5’ vervangen door ‘, hoofdstuk 5 en hoofdstuk 6A’.

C

In artikel 3, onderdeel a, wordt ‘en hoofdstuk 5’ vervangen door ‘, hoofdstuk 5 en hoofdstuk 6A’.

D

In artikel 5 wordt ‘De Minister voor Medische Zorg’ vervangen door ‘De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

TOELICHTING

Op 24 mei 2024 is de wijziging van de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 in verband met de uitbreiding van de regeling naar de Zvw-pgbzorgbonus 2020 en Zvw-pgbzorgbonus 2021 in werking getreden. Met deze wijziging kunnen de zorgbonussen nu ook beschikbaar worden gesteld voor zorgverleners wiens werkzaamheden worden vergoed uit een persoonsgebonden budget (hierna: pgb) op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw), zodat ook deze zorgverleners dezelfde erkenning krijgen als andere zorgverleners voor de uitzonderlijke prestaties die zij tijdens de COVID-19 pandemie hebben geleverd.

Uitbreiding van de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 leidt tot wijziging van het mandaatbesluit voor de uitvoering van deze regeling.

Met de onderhavige wijziging is het Besluit mandaat en machtiging pgb-zorgbonus voor pgb-zorgverleners COVID-19 daarom aangevuld met een verwijzing naar hoofdstuk 6A van de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19. Met deze wijziging wordt aan de Raad van Bestuur van de SVB mandaat verleend om namens de Minister besluiten te nemen in het kader van de hoofdstuk 6A, naast die van de hoofdstukken 3 en 5. Tevens wordt aan de Raad van Bestuur van de SVB machtiging verleend om feitelijke- en rechtshandelingen te verrichten in verband met de uitvoering van de hoofdstuk 6A, naast die van de hoofdstukken 3 en 5. Voorts ziet deze wijziging op de overige bevoegdheden die de Raad van Bestuur van de SVB op grond van het Besluit mandaat en machtiging pgb-zorgbonus voor pgb-zorgverleners COVID-19 gemandateerd heeft gekregen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, C. Helder

Naar boven