Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 juli 2024, kenmerk 3898377-1068591-WJZ, houdende wijziging van de Mandaatregeling VWS en de Volmachtregeling VWS in verband met de wijziging van de aanduiding van de Minister en een volmacht voor EU4Health

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1, onderdeel a, van de Mandaatregeling VWS vervalt ‘of Minister voor Medische Zorg’.

ARTIKEL II

De Volmachtregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel a, vervalt ‘of Minister voor Medische Zorg’.

B

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 12, onderdeel 2, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • 3. de functionarissen genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met f, voorzover het gaat om rechtshandelingen die behoren tot het werkterrein van EU4Health.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M-F. Agema

TOELICHTING

Met het aantreden van het nieuwe kabinet en de nieuwe portefeuilleverdeling is er geen Minister voor Medische Zorg meer bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarom is in de Mandaatregeling VWS en de Volmachtregeling VWS de definitie van het begrip Minister gewijzigd.

Onderhavige wijzigingsregeling strekt er ook toe dat de functionarissen genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met f, van de Volmachtregeling VWS volmacht hebben om rechtshandelingen te verrichten waarbij een buitenlandse publiekrechtelijke rechtspersoon partij is voor zover het gaat om rechtshandelingen die behoren tot het werkterrein van EU4Health, een volksgezondheidsprogramma van de Europese Unie. In dit programma ondersteunt de Europese Commissie lidstaten financieel door middel van Direct Grants en Joint Actions ten behoeve van de ontwikkeling en implementatie van het volksgezondheidsbeleid van de Europese Unie.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M-F. Agema

Naar boven