Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

Op 30 april 2024 heeft Rederij Bark Europa een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied. De aanvraag betreft het ondernemen van in totaal 5 commerciële toeristische reizen met het schip de bark ‘Europa’ naar het Antarctisch gebied. Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij Speciaal Beheerde Gebieden, historische locaties, als ook enkele stations zullen worden bezocht. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode van 9 november 2024 tot en met 31 maart 2025.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister voor Natuur en Stikstof zijn voornemens de activiteiten onder voorwaarden toe te staan. Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 23 juli tot en met 3 september op werkdagen van 9:00–16:00 uur op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg. U kunt digitaal een afschrift van het ontwerpbesluit ontvangen door te mailen naar Antarctica@rws.nl

Zienswijzen indienen

Een ieder kan van 23 juli tot en met 3 september zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning. U dient uw zienswijze per post te versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Naar boven