Besluit van de Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur van 9 juli 2024, nr. WJZ/ 59386279, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 in verband met de benoeming van een Staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur

De Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur,

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie, bedrijfsvoering en informatiesystemen rijksdienst;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onder a, komt te luiden:

a. de Minister:

de Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur;

B

Artikel 2a komt te luiden:

Artikel 2a

Het in dit besluit ten aanzien van de Minister bepaalde is van overeenkomstige toepassing voor de Staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

C

Artikel 3, derde lid, onder h, komt te luiden:

  • h. autoriteiten in binnen- of buitenland, in rang gelijk aan of hoger dan een Minister of Staatssecretaris.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 2 juli 2024.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 9 juli 2024

De Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, F.M. Wiersma

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

TOELICHTING

In dit besluit tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 (hierna: het mandaatbesluit) wordt geregeld dat het mandaatbesluit ook geldig is voor bevoegdheden die vanwege de Staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur worden uitgeoefend.

De nieuwe formulering van artikel 2a brengt met zich dat latere wijzigingen van het mandaatbesluit vanwege de Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur eveneens betrekking hebben op de bevoegdheden van de Staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

De verdeling van de portefeuilles tussen de Minister en de Staatssecretaris wordt in een separaat besluit vastgesteld en gepubliceerd in de Staatscourant.

Voorts is bij gelegenheid van deze wijziging de begripsomschrijving van Minister aangepast (onderdeel A) en een omissie hersteld (onderdeel C).

Verdere wijzigingen in de organisatie naar aanleiding van de kabinetsformatie zullen bij latere mandaatwijzigingen worden geïmplementeerd.

De Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, F.M. Wiersma

Naar boven