Kennisgeving voor vaststelling projectplan Waterwet wijziging van de baggerreferentievlakken van de vaargeul en vaargeulovergangen naar havens en invaarten op de Nederrijn – Lek en IJssel

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 12 van de Bekendmakingswet, kennis van het besluit om een projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor wijziging van de baggerreferentievlakken van de vaargeul en vaargeulovergangen naar havens en invaarten op de Nederrijn-Lek en IJssel.

Dit besluit is tot stand gekomen met toepassing van de procedure regels van de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat het projectplan eerst als ontwerpbesluit ter inzage is gelegd en vervolgens als definitief besluit. Het ontwerpbesluit heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen in de periode van 17 november 2023 tot en met 29 december 2023.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het instrument projectplan Waterwet is met de invoering van de Omgevingswet komen te vervallen. Het ontwerp projectplan Waterwet is echter vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet ter inzage gelegd, conform artikel 4.63 lid 2 van de Invoeringswet Omgevingswet blijft in dat geval het oude recht van toepassing.

Inhoud van het besluit

Het vaststellen van baggerreferentievlakken voor de vaargeul en de vaargeulovergangen naar havens en invaarten op de Nederrijn-Lek en IJssel.

Terinzagelegging

Het projectplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 12 juli 2024 tot 26 augustus 2024 ter inzage bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem. Voor het inzien van het projectplan met bijbehorende stukken dient u telefonisch een afspraak te maken, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2023-00014345. Dit kan via het telefoonnummer 06 159 528 31. Het projectplan met bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatieplatform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen.

Rechtsbescherming

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen bij de bestuursrechter. Met deze procedure legt u de zaak aan de rechter voor om te bepalen of Rijkswaterstaat het juiste besluit heeft genomen. Beroepschriften kunnen zowel ingediend worden door: 

  • 1.

    belanghebbenden;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend of redelijkerwijs niet kunnen worden verweten te laat een zienswijze te hebben ingediend.

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 23 augustus 2024 beroep worden ingesteld bij de rechtbank sector Bestuursrecht.

Hoe dient u beroep in?

Om in beroep te gaan bij de bestuursrechter moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het beroep zijn woon- of vestigingsplaats.

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden) en zo mogelijk een kopie van het besluit;

  • 3.

    de reden waarom u beroep instelt;

  • 4.

    de datum en uw handtekening.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht in rekening gebracht.

Voorlopige Voorziening

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift woonachtig dan wel gevestigd is.

Van de indiener van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Inlichtingen

 

Voor inhoudelijke vragen over dit besluit, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, via e-mailadres: on-vergunningen@rws.nl of via het telefoonnummer 06 159 528 31.

 

Naar boven